PRO ŠKOLY

V Památníku Mohyla míru nabízíme školním skupinám bohatý program, který je možné po dohodě přizpůsobit Vašim požadavkům. V areálu Památníku Mohyla míru můžete navštívit muzeum nabízející atraktivní multimediální expozici „Bitva tří císařů. Slavkov/Austerlitz 1805“ a expozici „Fenomén Austerlitz“ (prohlídka expozic trvá asi 45 minut), s průvodcem si můžete prohlédnout kapli památníku, kde budete seznámeni s historií a architekturou této jedinečné stavby (prohlídka kaple trvá asi 15 minut). Svou návštěvu můžete doplnit také absolvováním vzdělávacích programů nebo pracovních listů. Cílem těchto programů je upevnění poznatků získaných při prohlídce expozic a kaple památníku a ověření jejich zapamatování. V budově muzea Vám je k dispozici také prodejna suvenýrů a kavárna.

AKTUÁLNÍ NABÍDKA
I. STUPEŇ ZŠ
Kompletní nabídku ke stálým expozicím naleznete ZDE

II. STUPEŇ ZŠ
Kompletní nabídku ke stálým expozicím naleznete ZDE.

GYMNÁZIA A STŘEDNÍ ŠKOLY
Kompletní nabídku ke stálým expozicím naleznete ZDE

KE STAŽENÍ
Čekání na prohlídku si můžete s žáky či studenty zkrátit vyplněním pracovního listu. Stáhnout si je můžete níže, obsahují i klíč k odpovědím.

Pracovní list pro předškoláky a mladší žáky ke stažení ZDE.  

Pracovní list pro starší žáky a středoškoláky ke stažení ZDE.

TIP: Nejlépe se Vám vytisknou, pokud při zaslání do tiskárny zvolíte formát papíru A3, vodorovně, oboustranný tisk a otáčení po kratší hraně. Čitelné jsou i při vytištění na A4.

 

created by: Trinet a.s., design Václav Houf